Speciale Editie Alzheimer Café

  • 03-11-2024 Zondag tussen 15:30 en 17:30
  • Kerkstraat 1, 4701 HT Roosendaal
  • Ontmoeten
Speciale Editie Alzheimer Café – 3 november Theater De Kring
Dementie bespreekbaar: in gesprek met Bartho Braat
Roosendaal. Op zondag 3 november organiseert Alzheimer West-Brabant een speciale editie van het Alzheimer Café. Praat mee met voormalig acteur Bartho Braat (bekend als Jef Alberts van Goede Tijden, Slechte Tijden) over dementie.
Marijke Maas, ouderenpsycholoog, gaat in gesprek met Bartho en met de bezoekers over persoonlijke ervaringen. Wat betekent het als een familielid of vriend(-in) dementie krijgt? Welke invloed heeft deze ziekte op je leven? Hoe deel je dit met je omgeving? En hoe ga je om met veranderingen? Deze en andere vragen komen aan bod.
Mensen met dementie en hun naasten zijn uitgenodigd om naar deze bijeenkomst te komen op zondag 3 november van 15.30 tot 17.30 uur in Theater De Kring in Roosendaal. Inloop vanaf 15.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is nodig en kan via www.alzheimer-nederland/speciale-editie of via 033-3032502.
Alzheimer Cafés in de regio
Een deskundige spreker, veel ruimte voor uitwisseling en een stem geven aan mensen met dementie en hun naasten. Dat is het doel van een Alzheimer Café.
Alzheimer West-Brabant kent 5 verschillende Alzheimer Cafés, te weten in Roosendaal, Steenbergen, Woensdrecht, Halderberge en Bergen op Zoom en de Geheugenschakel in Rucphen. Elke locatie heeft een vaste dag in de maand waarop een bijeenkomst plaats vindt. Het programma van de verschillende locaties is te vinden op www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-brabant.
Over dementie
In Nederland hebben 300.000 mensen dementie. Dit aantal zal explosief stijgen naar een half miljoen in 2024. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm. Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of te genezen. En tot die tijd maakt Alzheimer Nederland zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving.

Organisator: Peter van Alzheimercafé Roosendaal

Informatiebijeenkomsten Alzheimer Café Roosendaal 

De afdeling Roosendaal organiseert frequent Alzheimer Cafés op de locatie Wijkcentrum De Bergspil in Roosendaal. Aan de hand van een thema worden de bezoekers meegenomen in de wereld van dementie. Op deze avonden is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en lotgenotencontact. Bent u iemand, kent u iemand of zorgt u voor iemand met geheugenproblemen, u bent van harte welkom! Ervaar dat u er niet alleen voor staat. 

Daarnaast probeert de afdeling door het geven van presentaties, trainingen en het beantwoorden van vragen die in de mailbox binnen komen mensen, die met de ziekte in aanraking komen te ondersteunen. Ook proberen we mensen wegwijs te maken in het aanbod van hulp en ondersteuning in de regio. Nadrukkelijk wordt de samenwerking gezocht met instanties, die zich nadrukkelijk inzetten voor het mensen met dementie en hun partners, familieleden en andere betrokkenen. 

Alle activiteiten worden via de diverse media, flyers en nieuwsbrief onder de aandacht gebracht. 

Meer info of vragen neem dan contact met ons op. alzheimercafe.roosendaal@alzheimervrijwilligers.nl of José Nobel, coördinator Alzheimer Café Roosendaal j.nobel@alzheimervrijwilligers.nl

... Lees meer

Zet in agenda